25 milijuna kuna za 'online kulturu'

19.05.2020.

18:09

Autor: V.M./Hina

default error photo
Ministarstvo kulture objavilo je trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘Umjetnost i kultura online’, kojim se predviđa 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje kulturnih aktivnosti na internetu.
Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘Umjetnost i kultura online’, kojim se predviđa 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje veće uključivosti kulturnih aktivnosti putem interneta.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom ‘Umjetnost i kultura online’ objavljen je u ponedjeljak 18. svibnja, a provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Kako je priopćeno iz Ministarstva kulture, pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25 milijuna kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!