13:41 / 04.07.2018.

Autor: T.V./HRT

43. Osorske glazbene večeri

-

-

Foto: - / -

Osorska će publika od danas do 19. kolovoza moći čuti neka od najvažnijih djela praizvedenih u Osoru i skladanih za festival u Osoru te, dakako, vrsne interpretacije djela svjetske glazbene baštine
Osorske glazbene večeri festival su klasične glazbe koji se održava u Osoru od 1976. godine.

Osorska će publika od danas do 19. kolovoza moći čuti neka od najvažnijih djela praizvedenih u Osoru i skladanih za festival u Osoru te, dakako, vrsne interpretacije djela svjetske glazbene baštine. U okrilju glazbe maleni će Osor četrdesetitreću godinu zaredom postati mjesto susreta glazbenika, skladatelja i publike.

Festival je posvećen hrvatskim skladateljima Frani Paraću, Berislavu Šipušu i Davoru Bobiću te obljetnicama Gioachina Rossinija i Claudea Debussija.

Što donosi ovogodišnji nacionalni festival u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrili su gosti: umjetnički ravnatelj festivala Branko Mihanović, sopranistica Marija Kuhar i pijanist Mario Šoša:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!