13:18 / 25.11.2019.

Autor: M.D./V.M./HRT

51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

-

-

Foto: - / -

U Kinoteci Zlatna Vrata dodjelom nagrada zatvorena je 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.
U Kinoteci Zlatna Vrata dodjelom nagrada zatvorena je 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Žiri u sastavu redatelj i montažer Damir Čučić, filmolog Nikica Gilić, producentica Vera Robić-Škarica, redatelj i direktor fotografije Boris Poljak, te animator Veljko Popović tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e dodijelio je osam nagrada i tri specijalna priznanja, ističu organizatori.

Prvu nagradu osvojio je film 'Zoka i potočić' Igora Jelinovića, drugu nagradu osvojili su filmovi 'Split Waltz 021_123' Gilda Bavčevića, 'Osmijeh' Matee Kovač, 'Jabuka, tri dvopeka, jogurt' Anite Čeko i 'Prijelaz' Vedrana Šuvara, a treću 'Glava u balunu' Mladena Stanića, 'In Continuo' Ive Gavrilović i 'Dvorac' Tomislava Šobana.

Posebno priznanje dodijeljeno je filmovima 'Valcer za 1. maj' Zorana Stojkovskog, 'D26' Katarine Lukec i 'Ljuske' Marije Georgiev. Nagradu publike 'Dušan Tasić' osvojio je film 'Sitnica' Mladena Stanića.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza bila je otvorena je 'In memoriam' programom u čast redateljskih, odnosno snimateljskih ostvarenja Dušana Tasića i Andrije Pivčevića.

Jedna je to od najstarijih smotri i središnje okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a ekipa Vijesti iz kulture bila je zabilježila početak revije:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!