Akcijskom komedijom "Mosad" otvoreni Dani izraelskog filma

02.09.2021.

10:10

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Dani izraelskog filma u Splitu

Dani izraelskog filma u Splitu

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Akcijskom komedijom "Mosad", u kojoj agenti Mosada i CIA-e spašavaju svijet, u Splitu su otvoreni Peti dani izraelskog filma.

U Ljetnom kinu Bačvice i Kinoteci Zlatna vrata do 4. rujna prikazat će se još pet vrhunskih naslova različitih žanrova - "Neortodoksni", "Smrt filma i mog oca također", "Podnajam", "Kroz zid" i "Žudnja"...


Ova manifestacija održava se u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael i Splitsko-dalmatinskom županijom, ulaz je besplatan, a želja je organizatora da gledatelji putem filmova pobliže upoznaju bogatu izraelsku kulturu:

- Možemo reći da smo i mi sami iznenađeni filmovima zato što su to moderni filmovi, i stvarno su izvrsni, neki od njih su blockbusteri, komentrirala je ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata Danijela Ćukušić.


Zamjenica veleposlanika Države Izrael Ortal Elbaz istaknula je da je prošla godina bila vrlo ozbiljna za mnoge ljude zbog pandemije pa su odlučili otvoriti komedijom:


- Da ljudi uživaju, budu sretni i smiju se, poručila je Elbaz.


O Danima izraelskog filma, ali i drugim temama vezanim za suradnju Izraela i Hrvatske u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorio je izraelski veleposlanik Ilan Mor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!