Aleksandra Dovgan (14) otvorila Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a

15.10.2021.

10:39

Autor: VIK/HRT

Aleksandra Dovgan i Philipp von Steinaecker

Aleksandra Dovgan i Philipp von Steinaecker

Foto: Marija Štilinović / HRT

Rođena je 2007., a počela je svirati s 5 godina. Nevjerojatan talent 14-godišnjoj Aleksandri Dovgan otvorio je vrata svjetskih dvorana gdje je publiku zadivila svojom vještinom. Kvalitete su to koje su joj priskrbile i pozivnicu za otvaranje nove sezone Majstorskog ciklusa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kao gošći Simfonijskog orkestra HRT-a. 

Zagrebačkoj publici predstavila se Beethovenovim Trećim klavirskim koncertom. Dirigirao je maestro Philipp von Steinaecker.


- Sretna sam, prvi sam put u Zagrebu i bilo mi je važno svirati ovaj koncert s maestrom i vašim orkestrom. Osjećala sam se ugodno s orkestrom na pozornici jer su mi dali veliku podršku. Važno mi je svirati i učiti u školi da bih naučila još više o klaviru – izjavila je Aleksandra Dovgan za HRT. 

- Mislim da je iznimno nadarena i prekrasna mlada dama i već smo surađivali. Talentirana je, a istovremeno smirena, ima mnogo toga poručiti, a vjerna je svojoj dobi i ne pokušava se ponašati kao odrasla – pohvalio je mladu pijanisticu maestro Philipp von Steinaecker, dirigent

Galerija
Aleksandra Dovgan i Philipp von Steinaecker, Foto: Marija Štilinović/HRT
Aleksandra Dovgan , Foto: Marija Štilinović/HRTPhilipp von Steinaecker ispred Simfonijskog orkestra HRT-a , Foto: Marija Štilinović/HRTAleksandra Dovgan , Foto: Marija Štilinović/HRTAleksandra Dovgan i Philipp von Steinaecker, Foto: Marija Štilinović/HRTAleksandra Dovgan ispred Simfonijskog orkestra HRT-a , Foto: Marija Štilinović/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!