12:56 / 08.02.2018.

Autor: Jasna Coce / V.M.

Alem Korkut: 12 apostola ili plesača ili vojnika…

Alem Korkut

Alem Korkut

Foto: - / -

Izložbu Tijelo Alema Korkuta, koja sjedinjuje skulpture koje se mogu iščitati na različite načine, ali i njegove druge radove analizirali su Mladen Lučić, Goran Milovanović i Boris Greiner.
Nakon što je 12 skulptura Alema Korkuta prvi put bilo izloženo u Galeriji Božidar Jakac u Kostanjevici, u Zagrebu su bile predstavljene u Laubi.

Naziv izložbe Tijelo sjedinjuje skulpture koje se mogu iščitati na različite načine. Iskrivljene, kvadratnih oblika, stiješnjene, nude brojne asocijacije: 12 apostola, plesača, vojne formacije...

Alem Korkut uspješan je autor nekoliko javnih spomenika poput onog posvećenog biciklu u Koprivnici, braniteljima u Karlovcu i Šibeniku ili slobodi u Koprivnici.

O radu Alema korkuta u emisiji Pravac na treću, koju osim utorkom na HRT3 možete pratiti i na usluzi HRTi, govore Mladen Lučić, Goran Milovanović i Boris Greiner i sam autor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!