18:36 / 24.07.2018.

Autor: T.V./Hina

Aljoša Jurinić i Petrit Çeku zajedno na Sceni Amadeo

Izvor: scenaamadeo.hr

Izvor: scenaamadeo.hr

Foto: - / -

Pijanist Aljoša Jurinić i gitarist Petrit Çeku održat će svoj prvi zajednički koncert na Sceni Amadeo, u atriju zagrebačkog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.
Pijanist Aljoša Jurinić i gitarist Petrit Çeku danas će održati svoj prvi zajednički koncert na Sceni Amadeo, u atriju zagrebačkog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Za zagrebački nastup proslavljeni su glazbenici pripremili program sa skladbama Maria Castelnuova, Franza Schuberta, Manuela Poncea i Antona Diabellija, najavljeno je na internetskoj stranici klupsko kazališno-glazbene scene Amadeo.

Aljoša Jurinić prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na  najvećem i najprestižnijem pijanističkom natjecanju, Chopinovu u Varšavi. Potom je ušao i u finale velikog i zahtjevnog Natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu te osvojio petu nagradu.

Petrit Çeku, glazbenik iznimnog senzibiliteta i ekspresivnosti, osvojio je čak devet prvih nagrada na  međunarodnim gitarskim natjecanjima. U proteklih 19 godina djelovanja  ljetna Scena Amadeo predstavila je niz umjetnika iz svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti.

U slučaju kiše koncert će se održati sutra s početkom u 21 sat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!