Amira Medunjanin u Areni Zagreb uz Simfonijski orkestar HRT-a

09.06.2023.

Zadnja izmjena 08:00

Autor: Tamara Džebić Šaljan/VIK/IMS/HRT

Amira Medunjanin  i Simfonijski orkestar HRT-a

Amira Medunjanin i Simfonijski orkestar HRT-a

Foto: Nikola Knežević / Cepelin Media

Gdje pjesme nose ljudska lica naziv je koncerta koje je Amira Medunjanin održala u zagrebačkoj Areni uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Jurice Petrača

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku publici je predstavila tradicijski i autorske kompozicije iz bogate glazbene riznice.


Od prvog studijskog albuma Rosa iz 2003. objavila je više od deset nosača zvuka. U proteklih 20 godina dobila mnoga priznanja diljem svijeta za promidžbu kulturne baštine.


Publiku je u zagrebačkoj Areni oduševila svojim jedinstvenim vokalom i posebno emotivnim izvedbama mnogih pjesama. Uz Simfoničare i Amirin band – Boško Jović, akustična gitara, Mario Rašić, bas gitara Antonio Vrbički, harmonika publika je uživala i u nastupu Amirinih gostiju – violiniste Mateja Mihaljevića, pjevače Marka Kutlića i Lu Jakelić te klape Motovun.


Galerija
Amira Medunjanin , Foto: Nikola Knežević /Cepelin Media
Amira Medunjanin u Areni Zagreb , Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaJurica Petrač i Amira Medunjanin , Foto: Matija Habljak /PixsellLu Jakelić, Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaMarko Kutlić, Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaMatej Mihaljević i Amira Medunjanin , Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaAmira Medunjanin , Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaAmira Medunjanin i Simfonijski orkestar HRT-a , Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaAmira Medunjanin , Foto: Nikola Knežević /Cepelin MediaAmira Medunjanin i Simfonijski orkestar HRT-a, Foto: Nikola Knežević /Cepelin Media

 - Jako sam sretna da imamo nastup u predivnoj dvorani. U prvi mah mi je Arena bila zastrašujuća, ali nakon proba strah je nestao u potpunosti – iskrena je bila Amira.


- Mislim da svi uživaju. Da je zaista jedan gušt. Odmak je, sigurno, od stalnog programa, ali upravo u svemu leži neka ljepota, nešto drugo, nešto novo… Amira je također velika profesionalka i to je jednostavno recept za uspjeh – kazao je Jurica Petrač koji sinoć ravnao ansamblom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!