12:47 / 26.12.2018.

Autor: Mirela Micek/V.K./HRT

Anđeli za djecu u Africi

-

-

Foto: - / -

Marijini obroci Hrvatska su humanitarna udruga koja je dio globalne organizacije Mary's Meals i koja zahvaljujući hrvatskim podupirateljima osigurava topli školski obrok afričkoj djeci.
Marijini obroci Hrvatska su humanitarna udruga koja je dio globalne organizacije Mary's Meals i koja od 2009. godine zahvaljujući hrvatskim podupirateljima osigurava topli školski obrok afričkoj djeci. Mirela Micek posjetila je našu uvaženu slikarica Vjeru Reiser koja joj je otkrila zašto slika za Marijine obroke.

Anđeli, biblijski motivi i poruke ispisane kistom i bojom u  zagrebačkome domu Vjere Reiser svakog će gosta potaknuti na predah. Život je katkad sumoran i težak, pa ga ova cijenjena slikarica voli likovno servirati - nježno i duhovito.

"8 godina rada u Kršćanskoj sadašnjosti me je orijentiralo i promišljala sam smisao života. Počela sam raditi atipične anđele i oni dominiraju u mome slikarskom opusu“, govori Vjera Reiser, slikarica i članica ULUPUH-a.

Nedavno je naslikala Majku Božju kao hraniteljicu. Sliku je darovala misionarkama u Beninu, Marijinim sestrama od čudotvorne medaljice. Humanitarnoj organizaciji „Marijini obroci Hrvatska" odobrila je da otiske slike ponude donatorima za hranu za gladnu djecu.

"Ja sam mislila, idem naslikati majku Božju s letećim tanjurima i neka ti tanjuri dolete do Afrike i neka se nahrane dječica“, rekla je.

Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući donatorima imaju 15 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru, gdje svakodnevni obrok prima oko 11 i pol tisuća djece. Ova krpena lutka često  je podsjeti na njih.

"On je dječak i ima srce na ramenu, sav je u perlama i dražestan je“, pokazuje Reiser.

Svojstvenim i prepoznatljivim  stvaralaštvom Vjera Reiser je svojevrsna  misionarka. Neka vrsta kaže, anđeoske tješiteljice. 

"Bitno mi je ljudima unijeti veselje. Narod je sumoran i kada mu u koloru nešto veselo napravite, oni odlaze zadovoljni. Ja sam za razveseljavanje ljudi, ali na istinski božji način“, zaključuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!