11:59 / 31.05.2018.

Autor: V.M./M.V./HRT

Animafestov ilustrator Stipan Tadić o 'hororu'

Stipan Tadić

Stipan Tadić

Foto: - / -

Za ilustracije ovogodišnjeg Animafesta zadužen je slikar, strip-crtač i muralist Stipan Tadić, jedan od naših najzanimljivijih umjetnika mlađe generacije. U zagrebačkom Botaničaru izložio je svoje radove inspirirane temom horora.
Za ilustracije ovogodišnjeg Animafesta, koji počinje 4. lipnja, bio je zadužen slikar, strip-crtač i muralist Stipan Tadić, jedan od naših najzanimljivijih umjetnika mlađe generacije. U zagrebačkom Botaničaru izložio je svoje radove inspirirane temom horora.

Izložba daje detaljan uvid u proces nastanka ilustracije, razlažući je na sastavne likovne elemente koji su zatim kreativno preneseni na festivalske materijale.

Meni je to rješenje došlo u glavu samo od sebe. Baš prije toga sam radio neku naslovnicu za album koji je bio pomalo psihodeličan, pa sam gledao i takve umjetničke radove, a onda sam to nekako spojio i napravio taj lik iz profila,  objašnjava Tadić.

Na tragu ilustracije Tadić je u suradnji s Petrom Balekić i Lukom Hrgovićem te Lukom Šipetićem i Dinom Santalezom napravio i špicu festivala.

Stipan se ovom prilikom prikazao ne samo kao vrstan umjetnik nego i genijalan improvizator. Često se umjetnici snalaze u situaciji koja od njih zahtijeva više nego što se od njih traži. Njegova osnovna ilustracija za ovogodišnji festival naprosto je nabujala,  komentira producentica festivala Paola Orlić.

Ilustracija asocira na središnji tematski program Animafesta 2018. posvećen hororu u animiranom filmu. Festival će se održati od 4. do 9. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka i na mnogim drugim zagrebačkim lokacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!