Anja Šovagović Despot kao najgora sopranistica svih vremena

25.01.2018.

15:15

Autor: VIK / Pola ure kulture / V.M.

-

-

Foto: - / -

Priču o Florence Foster Jenkins aktualizirao je film iz 2016. godine u kojemu je tu neobičnu ženu tumačila Meryl Streep, a sada njezine glasovne nesposobnosti dočarava Anja Šovagović Despot.
Priču o najgoroj sopranistici ikad, Florence Foster Jenkins, aktualizirao je film iz 2016. godine u kojemu je tu neobičnu ženu tumačila Meryl Streep. A ovih dana došlo je vrijeme da jedna naša glumačka diva, glasovno iznimno sposobna Anja Šovagović Despot, dočara glasovne nesposobnosti gospođe Jenkins.

Stvarni svijet je precijenjen, život u oblacima je puno ugodniji,  jedna je od poznatih izjava Florence Foster Jenkins. Nova predstava u Histrionskom domu, naslovljena Famozna, bavi se upravo velikim snovima i upitnim dosezima bogatašice koja je strastveno željela biti operna pjevačica:

Pogledajte razgovor s Anjom Šovagović Despot u kojem je govorila o prvim susretima s interpretacijama Florence Foster Jenkins, o tome koliko je teško pjevati 'falš', ali i tu neobičnu osobnost učiniti simpatičnom, objavljen u emisiji Pola ure kulture, koju emitiramo srijedom na HRT1, a možete je pratiti i na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!