Anji Šovagović Despot i Tei Harčević priznanja na Mostar film festivalu

01.11.2021.

22:42

Autor: B.A./Hina/HRT

Anja Šovagović Despot

Anja Šovagović Despot

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Hrvatske glumice Anja Šovagović Despot i Tea Harčević iz filma 'Plavi cvijet' Zrinka Ogreste dobile su priznanja za najbolju sporednu ulogu te za debitanta na 15. Mostar film festivalu (MOFF), na kojemu su glavne nagrade pripale glumcima Nenadu Jezdiću i Mirjam Korbar.

Na završetku MOFF-a stručni žiri koji su činili Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović je odlučio glavnu nagradu 'Stablo ljubavi' dodijeliti srbijanskome glumcu Nenadu Jezdiću za glavnu mušku ulogu u filmu 'Vikend sa ćaletom'. Slovenska glumica Mirjam Korbar je proglašena najboljom za glavnu ulogu u filmu 'Zastoj'.


Stručni žiri je Zlatanu Vidoviću dodijelio priznanje za sporednu mušku ulogu u ostvarenju 'Lihvar', dok su za sporednu žensku i ulogu najboljeg debitanta proglašene glumice Anja Šovagović Despot i Tea Harčević. Posebna nagrada pripala je glumcu Strahinji Blažiću za uloge u dva filma na MOFF-u, 'Lihvar' i 'Pucnji u Marseju', te posthumno glumcu Peteru Musevskom.


Direktor Mostar film festivala, hrvatski glumac Slaven Knezović, izjavio je kako mu je bilo zadovoljstvo organizirati ovakav događaj unatoč pandemiji koronavirusa.


Našli smo način koji će posjetiteljima biti atraktivan, a koji će ih učiniti sigurnim u svom okruženju - auto kino. S našom organizacijom, kreativnosti i voljom obećavam vam nastavak filmske atrakcije, rekao je Knezović.


Petnaesto izdanje Mostar film festivala trajalo je pet dana, a sve projekcije s izuzetkom prve upriličene su u formi auto kina u krugu Mostarskog sajma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!