10:12 / 16.04.2018.

Autor: V.M./HRT

Ansambl Lado oduševio crnogorsku publiku

Marija Vučinović

Marija Vučinović

Foto: - / -

Čuvar hrvatske kulturne baštine, ansambl Lado, u Tivtu je u subotu održao koncert za pamćenje. Publika je uživala u nizu poznatih hrvatskih narodnih pjesama, ali i napjeva iz Boke kotorske.
Čuvar hrvatske kulturne baštine, ansambl Lado, u Tivtu je u subotu održao koncert za pamćenje. Nakon više od 10 godina Lado je oduševio crnogorsku publiku koja je uživala u nizu poznatih hrvatskih narodnih pjesama, ali i napjeva iz Boke kotorske.

Početak je to međunarodnog kulturnog projekta Putovima bokeljskih Hrvata koji se uskoro nastavlja u Hrvatskoj izložbom mladih crnogorskih umjetnika.

Impresionirana sam koncertom Lada. Hvala vam što ste došli u Tivat i našoj divnoj publici priredili ovakav doživljaj,  poručila je ministrica u vladi Crne Gore Marija Vučinović.

Večer je bila prekrasna. Ansambl je doživio ovacije publike, ponosni smo i ispunjeni emocijama. Drago nam je i velika čast da smo bili u Boki kotorskoj te se nadam da će ovo postati tradicija jer potreba postoji s obzirom na to da je publika bila oduševljena,  dojmovi su ravnatelja ansambla Lado Krešimira Dabe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!