Ansambl LADO u Poljskoj

26.06.2021.

17:22

Autor: HRT/Hina/J.L.

Ansambl LADO odlazi u Poljsku

Ansambl LADO odlazi u Poljsku

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO će na kraćoj turneji u Poljskoj od 27. do 30. lipnja održati plesne koncerte u Koszęcinu te u Krakówu i Katowicama, a koncerti u Krakówu i Katowicama bit će humanitarnog karaktera za potresom pogođena područja u Hrvatskoj. 

Gostovanje Ansambla LADO organizirao je Konzulat Republike Hrvatske u Krakówu u partnerstvu s gradovima Krakówom i Katowicama i u suradnji s ansamblom Śląsk, priopćila je Služba za odnose s javnošću LADO-a. Na koncertima će nastupiti i domaćini - poljski folklorni Ansambl pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne.

Podsjeća se da je ova turneja trebala biti održana prošle godine povodom obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije.

Ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić istaknula je kako je ova turneja važna ne samo zbog predstavljanja hrvatske kulture u zemljama članicama Europske unije, već i zbog ponovnih održavanja koncerata izvan Hrvatske od izbijanja epidemije koronavirusa.

Smatra kako je turneja posebno važna zbog kontinuiranog održavanja međunarodne kulturne suradnje s poljskim folklornim ansamblom Śląsk.

Pozdravila je nastojanja počasnoga konzula Republike Hrvatske u Poljskoj, Pawela Wlodarczyka, na promicanju hrvatske kulture u Poljskoj, kao i želji da pomogne potresom pogođenim krajevima u Hrvatskoj.

LADO je posljednji put posjetio Poljsku 2012., a posljednji susret s ansamblom Śląsk bio je u rujnu 2017. u Zagrebu na zajedničkom koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu Śląskove turneje "Hello, hello Folks!".

Prvi ovogodišnji koncert u Poljskoj LADO će održati 27. lipnja u off programu festivala "Śląsk Days" Koszęcin.

U Krakówu će LADO nastupiti 29. lipnja u ICE Krakow Congress Centre, a idući dan - 30. lipnja u Institutu za kulturu u Katowicama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!