11:32 / 03.04.2018.

Autor: M.Š./HRT

Antonio Geček već 20 godina s Jazz orkestrom HRT-a

Antonio Geček (Foto: Domagoj Kunić za HRT)

Antonio Geček (Foto: Domagoj Kunić za HRT)

Foto: - / HRT

Koncertom , 4. travnja u 20 sati, u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti trubač Antonio Geček proslavit će 20 godina djelovanja u Jazz orkestru Hrvatske radio televizije.
Koncertom , 4. travnja u 20 sati, u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti trubač Antonio Geček proslavit će 20 godina djelovanja u Jazz orkestru Hrvatske radio televizije.

Antonio Geček (Lepoglava, 1979.) je prvi trubač Jazz orkestra HRT-a u kojem je počeo svirati čim je došao u Zagreb, na studij klasične glazbe, na kojem je diplomirao 2002. u klasi prof. Stanka Selaka. Bila je to prekretnica u njegovom životu i početak karijere vezan uz jazz glazbu. Naime, upravo je zahvaljujući djelovanju u Jazz orkestru HRT-a bolje upoznao i zavolio jazz, te ga je počeo intenzivnije slušati i proučavati. A kada je tih 1990-ih učinio prve korake kao profesionalni glazbenik, hrvatska se glazbena scena uvelike promijenila. Izniman trubač svoj jedinstveni zvuk podario je stotinama snimki zavidnoga stilskog raspona: od jazza do popa, od rocka do funka i etno glazbe. Mogli bismo nabrajati brojne nagrade i priznanja koje je stekao tijekom godina, no dovoljno je reći da je uvijek prvi trubački odabir naših producenata ili skladatelja. Surađivao je tako na koncertima i albumima s poznatim imenima hrvatske estrade kao što su Nina Badrić, Toni Cetinski, Jacques Houdek, Massimo, Marko Tolja, Vanna, Oliver Dragojević, Toše Proeski, Gibonni, Tedi Spalato, Natali Dizdar, Divas, Severina, Soulfingers, Feminem, Edo Maajka, Kristina Kovač, Ricardo Luque i drugi. Uz to, tijekom posljednjih nekoliko godina, često gostuje u uglednim europskim orkestrima.

Antonio će prvih dvadeset godina s Jazz orkestrom HRT-a, proslaviti programom koji je sam osmislio za sebe i kojim će predstaviti svaki aspekt svoje muzikalnosti. Gosti koncerta su Ivana Rushaidat i Marko Tolja,  a na programu su skladbe Heindorfa, Ellingtona, Carmichaela, Elmana, Gillespieja, Millera, M. Hausera, kao i autorska Just Forget About It…  Vatromet je zagarantiran!

Izravni prijenos koncerta moći će se pratiti na Trećem programu Hrvatskoga radija (HTV – HR3) kao i putem mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!