10:24 / 16.01.2018.

Autor: Vlatka Kolarović / V.M.

Antun Maračić: Fotografija je pogodna za lijene ljude poput mene

Antun Maračić

Antun Maračić

Foto: - / -

O lijenosti, ali i o intimnom u umjetnosti, o umjetnosti u intimnim prostorima, o „gerilskoj“ galeriji i galerijama iz kojih su ga izbacili - umjetnik, kritičar i kustos Antun Maračić.
Kao ekonomičan i praktičan medij, fotografija je pogodna za lijene ljude poput mene. Nikad se međutim nisam smatrao fotografom, ja taj medij koristim u ekološkom smislu,  izjavio je umjetnik, kritičar i kustos Antun Maračić u jednom davnom intervjuu, ali sudeći prema količini tragova koje je ostavio u našem kulturnom prostoru, ipak nije nimalo lijen.

Krajem prošle godine za likovnu kritiku dodijeljena mu je godišnja nagrada Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA), a o spomenutoj lijenosti, ali i o intimnom u umjetnosti, o umjetnosti u intimnim prostorima, o „gerilskoj“ galeriji i galerijama iz kojih su ga izbacili, a pomalo i o njegovom velikom prijatelju Ivanu Kožariću s Antunom Maračićem razgovarali smo u emisiji Treći format, koju nedjeljom emitiramo na HRT3.

Treći format s gostom Antunom Maračićem pogledajte na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!