Arheološki muzej u Zagrebu traži mišljenje posjetitelja za novi postav

14.02.2022.

16:59

Autor: Hina/HRT

Arheološki muzej u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Arheološki muzej u Zagrebu priprema koncept za novi stalni postav Pretpovijesne zbirke, a kako bi uključili posjetitelje u njegovo kreiranje objavili su online upitnik s 25 pitanja.

Iz Muzeja kažu da im je izuzetno važno mišljenje posjetitelja u procesu izrade koncepta za postav koji razrađuju prema suvremenim muzejskim standardima i sa željom kreiranja cjelovite priče za sve kategorije posjetitelja.


Među ostalim, u anketi ih zanima misle li posjetitelji da postav treba biti razdijeljen po vremenu ili po temama, za koje teme misle da ih je najvažnije obraditi, žele li saznati više o samom muzeju i njegovoj zgradi, što treba pisati na legendama pored predmeta, je li im važno izlažu li se kopije te koje bi rekonstrukcije htjeli vidjeti.


Također, sudionici će moći napisati žele li jednog dana, kada se Arheološki muzej obnovi od posljedica potresa, imati otvoreni pogled na Zrinjevac s trećeg kata, koje bi boje trebali biti zidovi i vitrine, žele li interaktivni kutak u postavu za djecu do deset godina.


Upitnik se može ispuniti na https://bit.ly/AMZupitnikPretpovijest.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!