Arhitektonski svijet Vedrane Ergić

11.04.2018.

17:35

Autor: V.M./I.A.J./HRT

default error photo
Iako za njezin rad kažu da je profinjen i visoko estetiziran, arhitektura Vedrane Ergić puno je više od toga - o njezinim projektima interijera pišu ugledni svjetski mediji, a kolege joj dodjeljuju najveća strukovna priznanja.
Iako za njezin rad kažu da je profinjen i visoko estetiziran, arhitektura Vedrane Ergić puno je više od toga: o njezinim projektima interijera pišu ugledni svjetski mediji, a kolege joj u Hrvatskoj dodjeljuju najveća strukovna priznanja.

Intuitivno sam odabrala poziv, nisam imala period analize, odlučivanja… To je bilo tijekom formativnog razdoblja odrastanja. Uvijek sam gledala prostor i analizirala i materijalni dio arhitekture i ambijente koji su se u toj arhitekturi događali, čitala knjige o arhitekturi, maštala o tim prostorima,  priča Vedrana Ergić.Možda je ključni detalj bio školovanje. U Klasičnoj gimnaziji povijest umjetnosti mi je predavala profesorica Zdenka Bernardi – supruga Bernarda Bernardija,  prisjeća se Vedrana Ergić i nastavlja: Ona je na nekonvencionalan način pričala o umjetnosti. Naravno, obuhvaćajući i arhitekturu pričala je i o nekim dijelovima privatnog života, a ja sam bila potpuno fascinirana životom arhitekta i načinom na koji nam je govorila o tome što je bit umjetnosti i smisao arhitekture.

S Vedranom Ergić smo se družili u emisiji Pravac na treću, koju možete pogledati na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!