15:32 / 09.04.2018.

Autor: V.M./V.K./HRT

Arhitektura egzila

Sandi Hilal

Sandi Hilal

Foto: - / -

Predstavljamo Sandi Hilal i Alessandra Pettija - umjetnike i arhitekte koji su razvili umjetničku praksu temeljenu na istraživačkim projektima koja je i teorijski ambiciozna i praktično uključena u borbu za pravdu i jednakost.
Sandi Hilal i Alessandro Petti, umjetnici su i arhitekti koji su razvili umjetničku praksu temeljenu na istraživačkim projektima koja je i teorijski ambiciozna i praktično uključena u borbu za pravdu i jednakost.

Sandi Hilal i Alessandro Petti nedavno su u Zagrebu održali predavanje na poziv kustoskog kolektiva WHW / Što, kako i za koga, na kojem su u zagrebačkoj Galeriji Nova predstavili projekt Arhitektura egzila, unutar i protiv stanja stalne privremenosti koji se bavi izbjegličkim kampovima za koje tvrde da uopće ne bi trebali postojati jer predstavljaju zločin i politički neuspjeh. 


S arhitektom i profesorom prostorne i vizualne kulture na londonskog koledžu Goldsmiths Eyalom Weizmanom, 2007. godine osnovali su DAAR (Decolonizing Architecture Art Residency) u Beit Sahouru u Palestini, s ciljem spajanja arhitektonskog studija i umjetničke rezidencije koji bi okupili arhitekte, umjetnike, aktiviste, urbaniste, filmaše i kustose na projektima s temom politike i arhitekture.

O temama njihova istraživanja i projektima sa Sandi Hilal i Alessandrom Petijem razgovarali smo u emisiji Treći format, koju možete pogledati na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!