11:19 / 16.01.2018.

Autor: Maroje Vučićević / V.M.

Asterix, Obelix i Corto Maltese na otvorenju obnovljene knjižare

Luis Filipe Castro Mendes

Luis Filipe Castro Mendes

Foto: - / -

Završetak uspješne obnove jedne od najljepših knjižara i čitaonica na svijetu na poseban su način obilježili u portugalskom gradu Portu.
Završetak uspješne obnove jedne od najljepših knjižara i čitaonica na svijetu na poseban su način obilježili u portugalskom gradu Portu. U sjećanje na otvorenje knjižare Lello davne 1906. godine priređen je atraktivan program.

Asterix i Obelix, Harry Potter i Corto Maltese samo su neki od poznatih likova koje su zaljubljenici u knjigu utjelovili prigodom ponovnog otvorenja tog osobitog prostora. Želimo knjižari vratiti važnost koju je imala za literaturu i općenito za kulturu u našem gradu - u tome mogu pomoći samo naši posjetitelji,  kaže Aurora Pinto iz knjižare Lello.

Čudesne stube, oslikano staklo, izrezbarene police i neogotičko pročelje vizualni su aduti knjižare Lello. Jednako je impresivan i velik izbor knjiga na portugalskom, francuskom i engleskom. Svi bi spomenici trebali biti mjesta razgovora o kulturi. Ovdje je sve posvećeno knjizi i spajanju pisaca i čitatelja,  istaknuo je portugalski ministar kulture Luis Filipe Castro Mendes.

Kako kažu upućeni knjigoljupci, ovu knjižaru nećete naći u turističkim vodičima, ali je svakako treba posjetiti ako idete u Portugal.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!