Barokna glazba u čudesnim dvorcima

09.06.2023.

10:05

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

9. Zrin festival

9. Zrin festival

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Koncertom Hrvatskog baroknog ansambla u Starom gradu Ozlju završio je 9. Zrin festival. Festival je to koji promiče kulturnu baštinu Zrinskih u Hrvatskoj. 

Na autentičnim lokacijama u kojima su nekada vladali ili živjeli održavaju se različiti glazbeni, likovni i drugi umjetnički događaji.

Festival svake godine počinje u Zrinu, gdje se rodio Nikola Šubić Zrinski, a zatim se seli po drugim mjestima.

Završni koncert zabilježila je ekipa Vijesti iz kulture:

- Nakon Zrina prošetali smo i kroz Viduševac, Čakovec, Petrinju, Brod na Kupi, multimedijalne radionice, stari grad Dubovec i evo nas u Ozlju, dakle 6 lijepih koncerata i 7 kulturnih događanja u ovogodišnejm izdanju Zrin Festivala, izjavila je Valentina Badanjak Pintarić, predsjednica Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae.

Ravnateljica Hrvatskog baroknog ansambla Laura Vadjon napomenula je da im je "jako je lijepo kao ansamblu i muzičarima otkrivati nove prostore."

- Bilo da su to crkve ili ovakvi čudesni dvorci s dvoranama gdje su se sigurno nekad priređivali banketi i gdje je glazba bila prisutna, možda se i plesalo, dodala je Vadjon.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!