13:26 / 12.09.2019.

Autor: Ognjen Golubić/V.M./Hina/HRT

Betina film festival iz devet kutova

-

-

Foto: - / -

U Betini na otoku Murteru u nedjelju je završen 2. Betina film festival. Najboljim hrvatskim igranim filmom proglašen je rad Leona Lučeva 'Malo se sjećam tog dana, a nagradu za najbolji dokumentac dobio je Arsen Oremović za film 'Tak kak je'.
U Betini na otoku Murteru u nedjelju je završen 2. Betina film festival. Najboljim hrvatskim igranim filmom proglašen je rad Leona Lučeva 'Malo se sjećam tog dana, a nagradu za najbolji dokumentarni film dobio je Arsen Oremović za svoj film 'Tak kak je'.

U pet dana prikazivani su kratki domaći i međunarodni filmovi podijeljeni u tri kategorije: animirani, dokumentarni i igrani film.

Nagradu za najboljeg mladog autora dobio je Tin Meze za film 'Sahrana' (posljednji film Ive Gregurevića), dok je najboljim animiranim filmom proglašen 'Jedan od mnogih'  Petre Zlonoge, izvijestili su organizatori festivala koji se održao od 4. do 8. rujna.

Međunarodni filmovi dobitnici nagrada su igrani film 'Yasmina' ( Ali Esmili, Claire Cohen), dokumentarni film 'Black Sheep' (Ed Perkins) te animirani film 'One Small Step' (Bobby Pontillas, Andrew Chesworth).

Dodijeljene su i diplome polaznicima Filmske školice u sklopu programa BAFF Kids - djeca, od 10 do 16 godina, na radionici su pod stručnim vodstvom Maje Stojić i Vinka Radovčića napravili i kratkometražni film koji je prikazan na samom zatvaranju.

Festival je zatvorio dugometražni film 'Teret' redatelja Ognjena Glavonića, koji je, kao i ostala četiri prikazana cjelovečernja filma bio izvan konkurencije.

Festival je svojom kamerom iz devet kutova, odnosno uz devet sugovornika, zabilježio Ognjen Golubić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!