Biografska drama o Elvisu Presleyju početkom ljeta u kinima

18.02.2022.

11:38

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: RHIMAGE / Shutterstock

Visokobudžetna biografska drama "Elvis" Baza Luhrmanna, posvećena legendarnom Elvisu Presleyu, ponajboljem pjevaču svih vremena, stiže početkom ljeta u kina.

"Zahvaljujući iznimnom talentu, karizmi i podršci obožavatelja diljem svijeta on i danas uživa veliku popularnost, stoga je 'Elvis' jedan od najočekivanijih filmova u 2022. godini", ističe u najavi distributer Blitz film.

U tom filmu studija Warner Bros. Pictures, život i glazba čovjeka koji je prodao više od milijardu albuma promatraju se kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

Autori kažu kako priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjeva uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana, a tu je i neizbježan odnos s Priscillom Presley.

Elvis je u legendu ušao kao čovjek golemog glazbenog talenta i neopisive ljepote. Ukupno je prodao preko milijardu albuma i ploča, više nego ijedan glazbenik u povijesti.

Glavne uloge imaju Austin Butler i oskarovac Tom Hanks, a tu su još nagrađivana kazališna glumica Helen Thomson koja glumi Elvisovu majku, Richard Roxburgh u ulozi njegova oca, Vernona te Olivia DeJonge koja tumači Priscillu.

Glume i Luke Bracey u ulozi Presleyjevog prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kao Elvisova prva djevojka Dixie Locke, David Wenham kao Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. glumi BB Kinga, Xavier Samuel je u ulozi Scottyja Moorea, a Kodi Smit-McPhee glumi Jimmieja Rodgersa Snowa.

Za uloge ostalih glazbenika koji se pojavljuju u filmu, Luhrmann je angažirao pjevačicu i kantautoricu Yolu kao baku rock'n'rolla, sestru Rosettu Tharpe, modela Altona Masona kao Little Richarda, teksaškog blues glazbenika Garyja Clarka Jr.-a kao Arthura Crudupa i glazbenicu Shonkau Dukureh kao blues pjavačicu Willie Mae, poznatiju kao "Big Mama Thornton".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!