09:42 / 14.05.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/Sani Lukić/T.D./HRT

Bjelovarski umjetnici osmislili After korona fest

-

-

Foto: - / -

Programi bjelovarskih glumaca, plesača, kostimografa, glazbenika bit će prilagođeni novonastalim uvjetima, a bude li potrebno zbog ograničenja prostora i broja ljudi, neke predstave ili koncerte spremni su održati i dva puta iste večeri.
Bjelovarski umjetnici koji isključivo žive od samostalnog rada ovih su se dana kada ne mogu nastupati pokrenuli inicijativu After korona fest. Grad su ponudili 16 raznovrsnih sadržaja koji bi se odvijali tijekom ljeta, ovisno o uvjetima koji zbog korona pandemije tada budu na snazi.

Zaplesala bi rado Irma Unušić pred publikom i naučila mnoge druge kako se pleše no ovih dana to je nemoguće. Ipak, vjeruje kako i dio bjelovarskih umjetnik da će tijekom ljeta tako nešto ipak biti moguće.

- Moj udio u ovom festivalu odnosno After korona festu je zadužen za plesni dio priče dakle sve vezano uz plesnu umjetnost tako da smo pripremili razne radionice , razne predstave i razne performanse koji se tiču tijela i plesa, kaže Irma Unušić, plesna umjetnica, inicijatorica "After korona festa".  

Irma je zajedno s Mladenom Medakom Gagom okupila osam Bjelovarčana kojima je kultura i umjetnost jedini posao te od njega žive kako bi pripremili After korona fest.Ponudivši program gradu vjeruju u obostranu korist.

- Mislimo da mi koji smo Bjelovarčani ili smo na neki način vezani uz grad Bjelovar ipak bismo trebali dobiti prvi neku šansu da nešto radimo i da nešto na kraju krajeva i zaradimo. Ne tražimo ništa da nam se daje besplatno u smislu nekih potpora nego samo da nas se uzme nekako u obzir kad će se neki programi organizirati, ističe Mladen Medak Gaga, kantautor,inicijator "After korona festa".

Programi bjelovarskih glumaca, plesača, kostimografa, glazbenika bit će prilagođeni novonastalim uvjetima.

- Postoji jedna radionica koja se zove na va metra. Tako ćemo, zamislili smo da se onda na dva metra udaljenosti odvija sve, objašnjava Unušić.

- Osim predstava i koncerata mi smo osmislili tu i nešto zajednički radionica gdje svi sudjelujemo jer želimo zapravo obuhvatiti što je veće moguće dakle dobru skupinu stanovništva. U ovom trenutku mislimo da bismo to radili vani, nekako nam se čini najprikladnijim prostor atrija, ističe Mladen Medak Gaga.

Programi bjelovarskih glumaca, plesača, kostimografa, glazbenika bit će prilagođeni novonastalim uvjetima, a bude li potrebno zbog ograničenja prostora i broja ljudi, neke predstave ili koncerte spremni su održati i dva puta iste večeri.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!