Na rukometnom terenu snage odmjerili glumci i političari

21:28 / 08.05.2022.

Autor: HRT/Hina

Goran Navojec i Gordan Jandroković

Goran Navojec i Gordan Jandroković

Foto: HTV / HRT

Popularni bjelovarski kazalšni BOK festival i ove su godine pratili zanimljivi sportski susreti. Na današnjem rukometnom turniru, uz glumce i sportaše, okupili su se i neki političari. Upravo su političari, na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, odmjerili snage s glumačko-sportskom ekipom koju su predvodili glumac Goran Navojec i izbornik naše reprezantacije Hrvoje Horvat.

U sklopu Bjelovarskih odjeka kazališta u nedjelju je u Dvorani europskih prvaka odigran tradicionalni BOK rukometni turnir na kojemu su snage odmjerile ekipe ŽRK Bjelovar, veterani RK Bjelovar, glumci i političari za koje je tradicionalno nastupio Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. Ove godine turnir je bio još upečatljivi jer je obilježena 50. godišnjica otkako je bjelovarski Rukometni klub Partizan postao prvak Europe.

Na BOK turniru nastupili su i poznati hrvatski sportaši poput Dubravka Šimenca i Vlade Šole. S loptom ili bez nje u Bjelovaru su se, među ostalima, zabavljali Vedran Mlikota, Marija Škaričić, Enis Bešlagić, Kristijan Ugrina, Bogdan Diklić, Ivan Ožegović i nezaobilazni domaćin Goran Navojec. Političke snage, uz Gordana Jandrokovića, zastupali su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i načelnici općina.

- Svake godine se odazovem BOK rukometnom turniru, to mi je postao dio tradicije. Jako se veselim vidjeti stare prijatelje, ljude s kojima sam ja igrao, ali vidjeti i legende kao što su Horvat, Vidaković, Pribanić, dakle rukometaše koji su pronosili slavu Bjelovara. 1972. godine su bili prvaci Europe i to je bio jedan fenomen, kazao je Jandroković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!