14:43 / 09.10.2019.

Autor: T.D./Hina

"Boksačevo srce" nova premijera Teatra Rugantino

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Boksačevo srce", dirljiva drama o životnim borbama iz pera njemačkog glumca, redatelja i književnika Lutza Hübnera u režiji Marka Torjanca.
Teatar Rugantino kao novu premijeru kazališne sezone 2019./2020. najavljuje predstavu "Boksačevo srce", dirljivu dramu o životnim borbama iz pera njemačkog glumca, redatelja i književnika Lutza Hübnera u režiji Marka Torjanca.

Kako se ističe u najavi, nakon velikog uspjeha sa satiričnom fantazijom "Za umrijet od smijeha", riječ je o novoj zajedničkoj produkciji Rugantina s Kazalištem Planet Art.

Iza naslova "Boksačevo srce" nalazi se dirljiva drama koja se zbog svoje univerzalne i duboke poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta. Priča o boksu u ovoj je predstavi jedinstvena metafora života i životnih borbi te postavlja pitanja našeg stava prema njima.

"Boksačevo srce" na jednostavan način donosi duboke životne poruke zbog kojih djeluje motivirajuće na gledatelja, pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu.

Ostarjelog, bivšeg boksača utjelovit će dobitnik mnogih glumačkih nagrada Marko Torjanac, koji ujedno i režira predstavu. U ulozi mladića koji je po kazni došao u starački dom bit će također nagrađivani Filip Vidović. Premijera predstave planirana je za kraj godine.

Iz Rugantina u novoj sezoni najavljuju i predstavu "Čorba od kanarinca", "zanimljivu, nježnu, vedru, zaigranu, ali na trenutke i bolno iskrenu komediju o braku".

Romantična, tužno-smiješna priča o dvoje ljudi koji se nisu bojali ljubavi ali su se bojali braka, "Čorba od kanarinca'" je "priručnik za one koji razmišljaju o stupanju u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu", najavljeno je. Autor teksta je srpski pisac, scenarist i filmski redatelj, dobitnik više od 90 međunarodnih nagrada i priznanja Miloš Radović.

U novoj sezoni Teatar Rugantino igra i svoje uspješnice iz prethodnih sezona. Predstavu "Sirena i Viktorija" Aleksandra Galina, koja od premijere u siječnju niže uspjehe kod publike i kritike, igrat će u Maloj dvorani Lisinski  u Zagrebu(24.10.), te na Festivalu komedija VIII. Bobijevi dani smijeha (26.10.), a "raskošnu komediju s jakom, emotivnom porukom" moći će pogledati i publika u Umagu (10.10.) i Medulinu (11. 0.), te Valpovu (29.10.) i Vukovaru (30.10.).

Na zagrebačku Malu scenu 19. listopada vraćaju se i dva velika (anti)junaka predstave "Za umrijet od smijeha", u izvedbama Gordane Gadžić i Marka Torjanca, koji je napravio prilagodbu originalnog teksta Amerikanca Christophera Duranga. Režiju potpisuje Mario Kovač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!