14:39 / 19.03.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Booksa: Neil McCarthy predstavlja "Stopgap Grace"

-

-

Foto: - / -

Irski pjesnik Neil McCarthy koncem ožujka u Zagreb dolazi predstaviti svoju dugo očekivanu prvu zbirku poezije naziva Stopgap Grace.
U petak, 23.3. u 19 sati u klubu Booksa irski pjesnik Neil McCarthy predstavit će svoju dugo očekivanu prvu zbirku poezije naziva Stopgap Grace.

Zbirku je objavila izdavačka kuća Salmon Poetry i ona je zapravo kulminacija desetogodišnjeg putovanja i rada tijekom kojeg autor baca ponekad dirljiv, a ponekad kritički pogled na otok koji je napustio.

Neil nam je jako drag gost i ovo je treći puta da ćemo mu biti domaćini. Izvrstan je pjesnik i odličan performer, koji već prvim riječima zadobije svu pažnju publike i drži je s lakoćom do samog kraja nastupa, kažu u Booksi.

Neil McCarthy potječe s juga Irske, no zadnje je desetljeće proveo putujući između Beča i Los Angelesa. Njegove su pjesme objavljene u časopisima i antologijama diljem svijeta i prevedene su na rumunjski, mađarski i srpski.

Tri male pjesmarice koje je objavio rasprodane su, no dostupan je album govorene poezije Live in the Laden.

Stephen Murray, jedan od vodećih suvremenih irskih pjesnika, za Neilovu je zbirku rekao kako je ljubavno pismo svijetu u osvit njegovog uništenja.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!