17:55 / 12.11.2018.

Autor: V.M./B.K./I.H./HRT

Bučno nadglasana tiha vrijednost Ljerke Šibenik

-

-

Foto: - / -

Naša ugledna avangardna umjetnica Ljerka Šibenik, na nagovor kolege i prijatelja slikara Damira Sokića, pokazala je u Akademiji Modernoj svoje radove iz davne 1968. godine.
Sasvim posebna izložba u petak je bila otvorena u pomalo zabačenoj, nevelikoj Šenoinoj ulici u Zagrebu, u Akademiji Modernoj.

Nakon što se prije mnogo godina definitivno povukla s likovne scene, čemu je sigurno pridonijela i činjenica da je kao osnivačica i voditeljice kultne Galerije Nova, iz nje naprasno maknuta, naša ugledna avangardna umjetnica Ljerka Šibenik, na nagovor kolege i prijatelja slikara Damira Sokića, pristala je pokazati svoje radove iz davne 1968. godine.

Danas, kad je svaka samozatajna, tiha vrijednost bučno nadglasana, izložba Ljerke Šibenik teško će izmamiti pljesak mnoštva, ali će sigurno pokojeg posjetitelja navesti da se složi sa Sokićem kad kaže: Gledajući Ljerkine radove i osvrćući se oko sebe, čini mi se da je ova kulturna sredina strmoglavo retardirala.

Pogledajte reportažu emitiranu u emisiji Pola ure kulture, koju osim srijedom na HRT1 možete pronaći i na multimedijskoj usluzi HRTi:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!