22:15 / 20.10.2020.

Autor: M.Š./Hina

Članovi riječkog HNK-a oboljeli od Covida, odgođen program

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tri člana zbora opere riječkog HNK-a oboljela su od COVID-a 19, a svi ostali članovi su u samoizolaciji, priopćeno je u utorak iz HNK Ivana pl. Zajca koji je također obavijestio da se sljedeća dva tjedana odgađa planirani program tog kazališta.
Tri člana zbora opere riječkog HNK-a oboljela su od COVID-a 19, a svi ostali članovi su u samoizolaciji, priopćeno je u utorak iz HNK Ivana pl. Zajca koji je također obavijestio da se sljedeća dva tjedana odgađa planirani program tog kazališta. 

Sve članice i članovi Opernog zbora su, prema odluci epidemiologa, upućeni u samoizolaciju. Zbog toga, javlja kazalište, u sljedeća dva tjedna se neće moći izvesti planirana premijera i reprize opere "Carmen" niti Mozartov "Requiem".

Uprava riječkoga HNK ocijenila je da je u takvoj situaciji najodgovornije i najkorektnije odgoditi i druge predstave u ovome tjednu, kako se gledateljice i gledatelji drugih programa ne bi osjećali nelagodno u kazalištu.

Te predstave su "Il vangelo del nemico" 21. listopada i "Plamteća voda" 22. i 23. listopada, a planirano je da ih se izvede naknadno, u što skorije vrijeme. 

- Dramski i baletni ansambli nastavljaju s radom i pripremama novih kazališnih programa za studeni i prosinac pa će HNK o nastavku programa sljedećeg tjedna i mogućim promjenama uskoro izvijestiti javnost, priopćeno je iz HNK Ivana pl. Zajca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!