10:21 / 27.07.2018.

Autor: M.Š./HRT

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a zatvorili 29. Brodsko glazbeno ljeto

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a u Slavonskom Brodu (Foto: Marija Štilinović/HRT)

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a u Slavonskom Brodu (Foto: Marija Štilinović/HRT)

Foto: - / HRT

Sjajnim je koncert Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) s proslavljenim Cubismom pod ravnanjem Mirona Hausera zatvorio 29. Brodsko glazbeno ljeto.
Sjajnim koncert sinoć je Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) s proslavljenim Cubismom pod ravnanjem Mirona Hausera zatvorio 29. Brodsko glazbeno ljeto, jedinstvenu kulturnu manifestaciju u Slavonskom Brodu čiji je cilj predstaviti brodskoj publici klasičnu i suvremenu glazbenu umjetnost.

Skladbama u jazz aranžmanima Mirona Hausera, Silvija Glojnarića, M. Antonia Corneja Da Coste i Andreasa Marinella iz bogate dvadesetdvogodišnje povijesti Cubisma, među kojima su Manteca, Ay mi Cuba, Bailando cha-cha-cha, Tempera i Na, na, na… sinoć su rasplesali publiku koja je gotovo do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić u koju se koncert preselio s platoa zbog vremenskih neprilika. Publika je ovacijama izmamila i dodatak, a i više nego dobro raspoloženi glazbenici na čelu s Ricardom Luqueom izveli su svevremensko latino hitove Besame Mucho (C. Velasquez ) i Tequila (comp C. Rio, arr. S. Glojnarić).

Iako već postoji televizijska snimka ovog programa, snimljena 7. lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu, najesen kreće i studijsko snimanje za nosač zvuka kojim Jazz orkestar HRT-a nastavlja, možemo slobodno reći, tradiciju suradnje s vrhunskim hrvatskim glazbenicima. Prisjetimo se izdanja s Markom Toljom i sastavom Chui koja su nagrađena Porinom, dok studijska snimka s Tamarom Obrovac i njenim Transhistra Ensembleom čeka svjetlo dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!