Čujete li Chopina na ulici - svira profesor Ivan

14.03.2019.

20:43

Autor: Petar Orešković/S.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Ivan Škreblin završio je Muzičku akademiju u Zagrebu i magisterij klavira kod Pavice Gvozdić. Jedanaest godina radio je kao profesor klavira u glazbenim školama, a onda je odlučio svirati na ulici.
Ivan Škreblin završio je Muzičku akademiju u Zagrebu i magisterij klavira kod Pavice Gvozdić. Jedanaest godina radio je kao profesor klavira u glazbenim školama, a onda se odlučio za pomalo drugačiji pristup glazbi. I dalje svira klavir, ali na ulici. 

Sviranju Ivan Škreblin i dalje pristupa ozbiljno. Diže se rano ujutro, jer želi uljepšati ljudima njihov odlazak na posao. Radi na tome da svlada cijeli Chopinov opus, što je svakako velik izazov. I svoje nastupe na ulici ne smatra ni banalnim ni bezvrijednim jer, kako kaže, radi ono što najviše voli - svira i pritom ljudima dok čekaju autobus ili tramvaj uljepšava početak dana.

Osim toga pijanist Ivan ima svoj mali studio gdje učenike priprema za ispite u glazbenim školama.

Kako se Ivan Škreblin odlučio nastupati na ulici, kako reagira u neugodnim situacijama - pogledajte ovdje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!