Damien Rice nastupit će u Zagrebu 2. travnja 2023.

25.11.2022.

14:20

Autor: HRT/Hina

Damien Rice

Damien Rice

Foto: Izvor: / Shutterstock

Damien Rice, irski glazbenik i jedno od najznačajnijih imena svjetske kantautorske scene u posljednja dva desetljeća, premijerno će nastupiti u Zagrebu 2. travnja 2023. u Kinu Studentskog centra (SC), objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Rice je tesktopisac, glazbenik, producent, a svira piano, gitaru, perkusije i klarinet. Karijeru je počeo s bendom Juniper, nakon raspada grupe obišao je Europu svirajući po ulicama i vratio se kući te počeo solo karijeru.

Debitantski album O iz 2002. dosegnuo je 8. mjesto najboljih UK albuma, osvojio Shortlist Music Prize, dok su čak tri singla dospjela na top 30 ljestvicu.

Drugi album 9 sadržavao je pjesme koje su se pojavljivale u brojnim filmovima i serijama, a nakon raznih suradnji objavio je i album My Favourite Faded Fantasy.

Glazbeno je angažiran i oko projekata poput Songs for Tibet ili Freedom Campaign, svojom glazbom je inspirirao i Ed Sheerana, a za novu turneju kaže da ima i ponešto novo za predstaviti.

S obzirom na izuzetno rijetke turneje i život daleko od pozornosti medija i reflektora velikih pozornica, Riceov dolazak u Zagreb prava je poslastica za fanove nezavisne i indie glazbene scene.

Nastup u SC-u pridružuje se rijetkom popisu svirki na ovoj turneji koji za sada uključuje samo Manchester, London, Antwerpen, Pariz, Amsterdam, Berlin, Milano i Udine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!