12:15 / 09.03.2019.

Autor: Lidija Špiranec/V.M./HRT

Damir Fabijanić: više od arhitekture, više od fotografije

-

-

Foto: - / -

Damir Fabijanić, slobodni fotograf sa zavidnim međunarodnim uspjehom, bilježeći stvarnost i polemizira s njom. Golemi autorski opus te serija fotografija grada Dubrovnika rezultat je 30 godina discipliniranog i vizionarskog umjetničkog pregnuća.
Damir Fabijanić, slobodni fotograf sa zavidnim međunarodnim uspjehom, bilježeći stvarnost i polemizira s njom.

Golemi autorski opus te serija fotografija grada Dubrovnika rezultat je tri desetljeća discipliniranog i vizionarskog umjetničkog pregnuća.

Fotografije su to koje su obišle svjetske metropole svjedočeći o nacionalnoj kulturnoj baštini, arhitekturi te razmjerima ratnih razaranja. Damir Fabijanić i nakon više desetljeća profesionalnog umjetničkog djelovanja, izvan trendova nastavlja uporno i tvrdoglavo realizirati svoje projekte prkoseći birokratskim i mentalnim barijerama.

Pogledajte uvodne minute iz emisije Art à la carte u kojoj smo ugostili Damira Fabijanića:


Snimku cijele emisije potražite na usluzi HRTi, a u nastavku zavirite u svijet tehničke obrade Fabijanićevih fotografija:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!