Dan Brown za HRT: Navijam za hrvatsku reprezentaciju na SP-u

03.07.2018.

17:13

Autor: T.V./HRT

default error photo
Američki autor kriminalističkih romana, ponajprije poznat po 'Da Vincijevom kodu' - ujedno je i strastveni skladatelj. Svoje novo djelo snima sa Zagrebačkom filharmonijom, iza strogo zaključanih vrata Lisinskog.
Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca Dan Brown prvi je put u Hrvatskoj. Američki autor kriminalističkih romana, ponajprije poznat po 'Da Vincijevom kodu' - ujedno je i strastveni skladatelj. Svoje novo djelo snima sa Zagrebačkom filharmonijom, iza strogo zaključanih vrata Lisinskog. Ipak za HRT je otkrio neke detalje.

'Da Vincijev kod' preveden je na 56 jezika i prodan u više od 200 milijuna primjeraka. Dan Brown otkriva da iza svega stoji i glazba. Glazba i literarna fikcija su vrlo slične. Da biste napisali dobru knjigu ili skladali dobar komad, morate znati dosta o strukturi, tempu i ritmu. Morate znati kako tempirati zaplet i rasplet. Moji roditelji bili su profesionalni glazbenici i glazbena naobrazba koju sam stekao u djetinjstvu pomaže mi u pisanju knjiga, objasnio je Brown.

Kako kaže glazbeni izdavač Bob Lord, druga strana poznatih ličnosti uvijek je i tržišno zanimljiva. Mislim da je glazba njegova prva ljubav i da je prilično slična njegovim romanima. Izravna, jasna i iznimno fokusirana na publiku, rekao je Lord.

Dolaskom u Hrvatsku, nije ga zaobišla ni nogometna groznica. Ovdje sam zbog tri razloga. Prvi je snimanje moje skladbe sa Zagrebačkom filharmonijom, drugi predstavljanje moje nove knjige 'Postanak', a treći i najvažniji je navijanje za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, ističe Brown.

Brownovu podršku očekujemo i u subotu, kada će atmosfera sasvim sigurno biti još zagrijanija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!