Dan grada Zagreba u znaku 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke

27.05.2023.

14:30

Autor: Hina/HRT/V.G.

Dan grada Zagreba u znaku 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke

Dan grada Zagreba u znaku 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ovogodišnja proslava Dana grada Zagreba bit će u znaku 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke, zaslužne očekuju javna priznanja, a građane besplatni koncerti te projekcije filmova, najavio je Grad.


Program posvećen hrvatskoj književnici i novinarki građanima donosi predavanja, tribine, projekciju dokumentarno-igranog filma "Zagorka" i tematsku šetnju Ribnjakom s biografijom Marije Jurić Zagorke i tribine.

Centar mladih Ribnjak u srijedu će u 17 sati u suradnji s umjetnicima Rezidencije Ribnjak organizirati tematsku šetnju parkom dok će u 18 sati biti održano predavanje "DrugačiJA".

Za najmlađe osmišljene su radionice crtanja "Marija Jurić Zagorka - odijevanje nekada".

Svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba održat će se u Staroj gradskoj vijećnici, gdje će gradonačelnik uručiti nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama.

Program su pripremili centri za kulturu te će se održati u brojnim zagrebačkim kvartovima.

Građane očekuju i besplatni koncerti, projekcije filmova, slobodan ulaz u gradske muzeje, kao i Projekt Glazbena kontrola u kojem sudjeluje zagrebački orkestar ZET-a.

U Centru kulture na Peščenici u srijedu će biti otkrivana bista Zlatka Balokovića, autora Antuna Augustinčića, u suradnji s Glazbenom školom Zlatka Balokovića.

Proslava Dana grada Zagreba bit će popraćena i izradom razglednice grada s vizurama poznatih lokacija u Centru za likovni odgoj na Rokom perivoju te revijom narodnih nošnji zagrebačkih sela i suvremene modne odjeće inspirirane baštinom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!