Dan Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

29.12.2021.

21:35

Autor: Antonia Ćosić/Dnevnik/IMS/HRT

KD Vatroslav Lisinski

KD Vatroslav Lisinski

Foto: Dnevnik / HRT

Zbog prošlogodišnjeg je potresa izostala - no ovogodišnja je održana. Proslava Dana Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog otvorene na današnji dan 1973. Rođendanskom svečanošću zatvara se i uzbudljiva završnica koncertnog kalendara. Čast nastupa pripala je jednom od najpoznatijih tenora svjetske operne scene Tomislavu Mužeku.

Pridružuje mu se njegov trio, ali i Zagrebački kvartet saksofona na ovogodišnjem 48. Danu dvorane Lisinski. Na programu su hrvatske božićne pjesme i jazz-obrade poznatih ljubavnih pjesama s jučer predstavljenog nosača zvuka "Night and Day".

Glazba stanuje u Lisinskom od 1973. kada se svečanost otvorenja protegnula na čak 3 dana s brojnim nastupima i ulomcima iz legendarnih opera "Porin" te "Ljubav i zloba". Među izvođačima bili su tada i Zagrebačka filharmonija te mezzosopranistica Ruža Pospiš-Baldani, pod ravnanjem maestra Milana Horvata.

Ove godine sezona im je kasnila, a ljeti su imali koncerte na otvorenome pa ipak - jesen je uspjela dovesti najjače izvođače u ovaj hram glazbe.

Večerašnji koncert veliki je finale godine na izmaku, a za novu se usuđujemo poželjeti samo ono što i sam naziv koncerta kaže "Svim na zemlji mir, veselje" skromna i velika želja za 2022., ističe i sam ravnatelj.

- Sviramo samo vedre note, a pjevamo sretne ljubavi. U ovoj bremenitoj godini koja je za nama, a što možemo bolje poželjeti? Doista, čupali smo se. Ne prošle godine, nego u dvije godine smo se čupali od svih nevolja koje su nas zadesile, ali nismo pali na koljena, nismo priznali nikakvo malodušje, a niti predaju. Svjetla budućnost je pred nama. Sigurno znam i gdje. Ovdje u Lisinskom. Zato ne propustite Lisinski u sljedećoj godini!, poručio je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!