12:36 / 05.02.2018.

Autor: HRT

Danas u Booksi - "Svi za knjigu, knjiga za svakoga"

-

-

Foto: - / -

Ljubiteljima i ljubiteljicama čitanja su dostupne sve knjige iz kluba Booksa uz predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi.
Danas od 16 do 21.30 sati u klubu Booksa održat će se akcija pod nazivom Svi za knjigu, knjiga za svakoga. To je akcija kada su ljubiteljima i ljubiteljicama čitanja dostupne sve knjige iz kluba Booksa uz predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi.

Naime, Booksi njezini članovi, prijatelji, suradnici i ostali ljubitelji knjige redovito doniraju naslove koji su im postali višak. Izbor je vrlo šarolik –  od proze (od klasika do najnovijih izdanja), preko poezije (domaće i prevedene), proze na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom, stručnih knjiga (lingvistika, teorija i povijest književnosti, prirodne znanosti…), knjiga o vizualnim umjetnostima, do knjiga za djecu, publicistike…

Svi koji posjete Booksu moći će za 10 kuna predložene donacije odabrati knjigu i odnijeti je doma. Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Ovo je akcija koja nam je jako draga jer koristi svima. Oni koji imaju višak knjiga imaju ih gdje donirati, ne moraju ih baciti. Oni koji žele doći do rjeđih ili zanimljivijih naslova također dođu na svoje, a mi smo sretni da smo prostor okupljanja i prostor u kojem knjige cirkuliraju, čitaju se, razmjenjuju, ne skupljaju prašinu, poručuju iz Bookse.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!