Dani Miljenka i Dobrile - Kaštela grad zaljubljenih

04.08.2022.

07:15

Autor: Regionalni dnevnik/Zoran Kukilo/HTV /E.P.C.

Ana Rucner na otvorenju Dana Miljenka i Dobrile

Ana Rucner na otvorenju Dana Miljenka i Dobrile

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Kaštelansko kulturno ljeto traje dva mjeseca i svojim bogatim glazbenim i scenskim sadržajima mami posjetitelje. Kaštela se i putem legende o tragičnoj ljubavi Miljenka i Dobrile žele brendirati kao grad ljubavi i zaljubljenih. U utorak je u Kaštelima nastupila i naša poznata violončelistica Ana Rucner.


Emotivan i energičan nastup Ane Rucner izvrsno se uklopio sa scenskom izvedbom, čime su se sinoć otvoreni  Dani Miljenka i Dobrile koji su dio programa Kaštelanskog kulturnog ljeta.


- Predivna atmosfera, bilo je i puno publike. Jedna priča koja je prekrasna, tužna zapravo, legendarna, i biti dio tog,  zapravo poetskog spektakla, jedne istine o ljubavi je čast i s violočelom se i tekako mogu iznijeti emocije, izjavila je Ana Rucner. 


Filmske večeri, predstave, koncert Amire Medunjanin,  mnogo toga je još do 4. rujna u programu Kaštelanskog kulturnog ljeta. 


Srca koja su rad kaštelanskog kipara Mislava Katalinića postavit će se na nekoliko mjesta u gradu i postat će jedan od novih vizualnih simbola Kaštela kao poželjnog turističkog odredišta. 


- Već devet godina radimo upriličenje legende o Miljenku i Dobrili, a i različite druge programe, romantične, ljubavne i na taj način promičemo ovu legendu. Želimo brendirati Grad Kaštela upravo kao grad ljubavi i zaljubljenih, izjavila je Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice Kaštela. 

Galerija
Rad kipara Mislava Katalinića - srce za Kaštela, grad zaljubljenih, Foto: HTV/HRT
Grad Kaštela želi se brendirti kao grad zaljubljenih, Foto: HTV/HRT

Kaštela su s više od 40 000 stanovnika drugi po veličini grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posljednjih godina mnogo se ulaže u uređenje i razvoj 20 kilometara duge gradske obale. Trenutačno je popunjeno gotovo svih 10 000 ležajeva uglavnom u privatnom smještaju i čini se kako će grad sa sedam dvoraca imati rekordnu turističku sezonu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!