Diže se riječki "Periskop"

01.09.2021.

12:37

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

"Gore"

"Gore"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Predstavom "Gore" Zagrebačkog plesnog ansambla u Rijeci je počeo šesti festival suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop. Putem šest predstava koje tematiziraju odnose zajedništva, osobnih iskustava, ljudskih odnosa i individualiteta, festival će publici približiti aktualna zbivanja na hrvatskoj sceni suvremenog plesa i novog cirkusa. 

Prva u nizu, predstava "Gore", koreografa Ferenca Fehera izazvala je ovacije riječke publike, a tamo je bila i ekipa Vijesti iz kulture:

- Šest žena u jednoj zajednici, pokušaj izlaska, otkrivanje individualiteta, vraćanje u zajednicu… Mislim da će bit vrlo uzbudljivo, veselo, s obzirom na to da je to koreografija Ferenca Fehera, on radi na način da izvlači životinjske pokrete, čak i akrobatske elemente tako da je to jedno vrlo uzbudljivo putovanje, kaže Sintija Kučić iz Zagrebačkog plesnog ansambla.


Umjetnička voditeljica Festivala Periskop Ivana Kalc napomenula je da u sklopu programa imaju i edukativni program, radionice trapeza, cirkusku predstavu i filmski program:


- To je Kino cirkus gdje programiramo dva fantastična filma tako da vrlo bogat program unatoč epidemiološkoj krizi, rekla je Kalc.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!