Dječji festival u Šibeniku dobio Dječaka s kišobranom

05.07.2020.

11:53

Autor: Hina

-

-

Foto: - / -

Trajan je to spomen na jubilej festivala - koji je ipak održan unatoč silnim poteškoćama izazvanim pandemijom i bez sudjelovanja inozemnih ansambala.
Uoči zatvaranja 60. Međunarodnog dječjeg festivala - Šibenik je dobio skulpturu Dječaka s kišobranom.

Trajan je to spomen na jubilej festivala - koji je ipak održan unatoč silnim poteškoćama izazvanim pandemijom i bez sudjelovanja inozemnih ansambala. Skulpturu su otkrili članovi dječjeg zbora Zdravo maleni, od samoga početka neraskidivo vezanog uz festival. Autor Kažimir Hraste ističe da ga je nadahnula fotografija njegova unuka.

On je sada kišobran, sutra je suncobran, prekosutra koronabran. Tako da, on je zaštita od svega. A mi najviše smo osjetljivi prema djeci, bojimo se za njih. I ovaj kišobran je na neki način ta želja da ga se zaštiti, ističe autor skulpture Kažimir Hraste.

- Dugi niz godina traje ideja na Međunarodnom dječjem festivalu da nakon festivala se nešto ostavi. Naravno i do sada su ostajali murali mali po gradu, nekakvi reljefi kameni, dječji crteži, ali nikad ništa nije ostalo nešto što bi baš obilježilo i ostalo kao jedan fundament samoga festivala, naglasio je ravnatelj HNK Šibenik, organizator MDF-a, Jakov Bilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!