Dobra kemija između iskusnog profesionalca i ansambla Linđo

19.04.2022.

16:50

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT

Andrija Ivančan, novi umjetnički ravnatelj Linđa

Andrija Ivančan, novi umjetnički ravnatelj Linđa

Foto: HTV / HRT

Foklorni ansambl Linđo, jedan od simbola Dubrovnika, dobio je novog umjetničkog direktora. Andrija Ivančan nagrađivani je etnolog i etnokoreagraf i ovo mu nije bio prvi susret s linđovcima, ali je izazov, osobito poslije korone.


Novi početak za linđovce - ukidanjem epidemioloških mjera vesele se probama, nastupima i turnejama. U medjuvremenu stasala je nova generacija izvođača koji zbog korone nisu stekli dovoljno iskustva na sceni. Dodatni izazov za novog umjetničkog direktora Andriju Ivančana. Još dok je bio umjetnički voditelj Lada, s dubrovačkim folklornim ansamblom postavio je nekoliko zahtjevnih koreografija.  


- U toku tog rada vidio sam s kakvim velikim potencijalom Linđo raspolaže, rekao je Ivančan.


U Dubrovnik je stigao s ambicioznim planovima. 


- Da krenemo osvajat hrvatsko tržište. Svake godine dvije nove koreografije plus ono što je već tradicija Linđa - podizat kvalitetu na najvišu moguću razinu, jer potencijal postoji i onda proboj u inozemstvo to su vrlo jasni i precizni ciljevi, kazao je Ivančan.


Odradili su samo nekoliko proba. Dobra kemija između iskusnog profesionalca i dubrovačkog ansambla.


- Gospar Andrija je bio ima četiri godine, ništa još novo nismo radili, vidjet ćete, rekao je Orsat Kljajić.


- Očekujem samo bolje stvari, da težimo savršenstvu, da što bolje i profesionalnije izgledamo na nastupima, kazala je Lana Jurić.


- Nama našim amaterima, o kojima moramo najviše vodit brigu jer bez njih ne bi bilo ni nas, jedna takva osoba jako puno znači sa svakog stanovišta i motivacijskog i profesionalnog. Reko je to ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak.


Na zadovoljstvo dubrovačke i strane publike - već gotovo 60 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!