Muzej krapinskih neandertalaca priprema nove sadržaje

13.02.2022.

13:19

Autor: Ružica Divac Borovečki/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Muzej Krapinskih neandertalaca, Krapina

Muzej Krapinskih neandertalaca, Krapina

Foto: Matija Topolovec / PIXSELL

Muzeji Hrvatskog zagorja drugi su po posjećenosti u Hrvatskoj. Među njima prednjači Muzej krapinskih neandertalaca s više od osamdeset tisuća posjetitelja lani. Taj nagrađivani muzej priprema dodatni sadržaj. 

Idejno rješenje je izrađeno - dobivene su potrebne suglasnosti. Muzej krapinskih neandertalaca jedno je od omiljenih mjesta za izlete i školske ekskurzije.

Slaba točka lokacije arheološkog nalazišta u Krapini nedostatak je dodatne ponude, koja bi mogla zadržati turiste i poticati potrošnju. Za to će se muzej pobrinuti sam.

- Jedan restoran i kafić, izložbeno-galerijski prostor, dvorana za edukativne radionice, vanjsko interaktivno igralište za djecu i amfiteatar s dvjesto sjedećih mjesta za koncerte, predstave, promocije i slično. I sve to na krovu muzeja od 450 kvadratnih metara, istaknuo je ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol.

U podnožju nalazišta pračovjeka stara je zgrada Kneippova lječilišta, u vlasništvu Grada. I nju čeka transformacija.

Znanstvena važnost cijele lokacije neupitna je, a za dodatnu atraktivnost Ministarstvo kulture trebalo bi, za početak, izdvojiti oko šest milijuna kuna.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!