22:34 / 20.06.2020.

Autor: Jelena Tomac/Vijesti iz kulture/M.M./HRT

Dodijeljene nagrade 57. Goranova proljeća

-

-

Foto: - / -

Pjesnička manifestacija "Goranovo proljeće" utemeljena je 1964., u spomen na velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića.
U Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića, dodijeljene su nagrade 57. Goranova proljeća. Prestižna nagrada "Goranov vijenac" pripala je Miroslavu Mićanoviću, a "Gorana za mlade pjesnike" dobio je Tomislav Augustinčić.

Pjesnik, umjetnik, kritičar i antologičar Miroslav Mićanović dugi je niz godina nezaobilazno ime hrvatskog pjesništva i književnosti. Sada je ovjenčan i Goranovim vijencem za cjelokupni pjesnički opus i dostignuća u hrvatskoj književnosti.

"Goran za mlade pjesnike", nagrada za neobjavljeni rukopis, otišla je u ruke perspektivnog mladog pjesnika Tomislava Augustinčića. Uskoro slijedi i objavljivanje nagrađenog rukopisa "Ipak zora".

Pjesnička manifestacija "Goranovo proljeće" utemeljena je 1964., u spomen na velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića. Zbog pandemije, ove je godine većim dijelom otkazana, no dodjelom tradicionalnih nagrada ipak su se i ovoga proljeća, malo kasnije nego inače, slavili pjesništvo i književnost.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!