11:50 / 09.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Dodjela glazbene nagrade Porin 15. svibnja na HRT-u

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dodjela ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin neće se održati u Rijeci kao što je planirano.
Dodjela ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin neće se održati u Rijeci kao što je planirano, već 15. svibnja na prvom programu Hrvatske televizije i drugom programu Hrvatskoga radija.

Unison Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina odluku su donijeli uvažavajući preporuke Stožera civilne zaštite i županijskih epidemioloških službi o prevenciji širenja koronavirusa te zabrani okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Zbog zaštite zdravlja svih glazbenika, ali i svih u organizaciji manifestacije, tako će se ove godine, prvi put u svojoj povijesti Porin održati isključivo kao televizijska emisija, a svi sudionici javit će se iz svojih domova, kako i priliči trenutnoj situaciji, izvijestili su organizatori.

Ističu i kako je novac kojim bi udruge utemeljitelji (HDS i HGU) podržale glazbenu nagradu Porin preusmjeren u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima.

Povrat za ulaznice kupljene za planiranu dodjelu u Rijeci može se zatražiti na prodajnim mjestima na kojima su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, putem njihove web stranice.

Nominacije za ovogodišnju, 27. Glazbenu nagradu Porin objavljene su u veljači - najviše su ih dobili Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom "Live at Lisinski" i pjesmom "Iskra", Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti" te Nikola Vranić - J.R. August s albumom "Dangerous Waters".

Dodjela se trebala održati 27. ožujka u riječkom Centru Zamet, a sada se može pratiti u petak, 15. svibnja,  od 20 sati na HTV1 i HR2. Više informacija o samoj nagradi objavit će se idućih dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!