22:38 / 12.09.2021.

Autor: V.K/Hina/HRT

Dodjelom nagrada završio 28. festival glumca

Gavella: "Hotel Zagorje"

Gavella: "Hotel Zagorje"

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

 Dodjelom nagrada u nedjelju je završio 28. festival glmca koji se od 2. rujna održavao u gradovima Vukovarsko-srijemske županije, a najboljom predstavom u cijelini proglašena je "Hotel Zagorje" GDK Gavella iz Zagreba.

Nagradu Fabijan Šovagović, za najbolje glumačko ostvarenje glumci, dobili su Trpimir Jurkić za ulogu Petra u predstavi Francuzica u režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića u produkciji HNK Split te Ronald Žlabur za ulogu Petra Krpana u predstavi Brat bratu u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ZGK Komedija.

Nagrada Fabijan Šovagović za najbolje glumačko ostvarenje glumice, dobile su Petra Dugandžić za ulogu u predstavi Potpuni stranci u režiji Renea Bitorajca i produkciji Kazališta Luda kuća Zagreb te Ornela Vištica za ulogu Predsjednice u predstavi Predsjednici & CA (Pretposljednja večera) u režiji Tarika Filipovića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI GRUPA Zagreb

Nagradu Ivo Fici za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Josip Ledina za ulogu Josipa u predstavi Fešta koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit I u suradnji s ADU u Zagrebu

Nagradu Nada Subotić za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dobila je Josipa Anković za ulogu Josipe u predstavi Fešta koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit i u suradnji s ADU u Zagrebu

Nagradu Nevenka Filipović za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dobila je Buga Marija Šimić za uloge u predstavi Sunce djever i Neva nevičica u režiji Ivice Šimića i produkciji Male scene Zagreb.

Nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi Hotel Zagorje u režiji Anice Tomić i produkciji GDK Gavella.

Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca dodijeljena je Jurici Buljanu.

Nagrada Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu dodijeljena je Goranu Grgiću.

Predstave je pratio Ocjenjivački sud u kojem su bili glumci Ivica Zadro i Jakov Bilić te glumica Ana Marija Vrdoljak. Predstave za festival odabrao je izbornik Ivica Pucar, a od odabrane 21, gledatelji u Županji, koja je bila i grad domaćin ovogodišnjeg festivalskog izdanja, te Vinkovcima, Vukovaru, Otoku i Iloku imali su prigodu pogledati njih 18. Neke od predstava morale su biti otkazane zbog bolesti glumaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!