12:03 / 08.08.2019.

Autor: Ivana Brailo Drnas/V.M./HRT

'Dok sviramo možemo čuti ptice'

-

-

Foto: - / -

U Dubrovniku je publika uživala u koncertu dvoje vrhunskih umjetnika koji potječu iz glazbenih obitelji - Yuje Wang i Andreasa Ottensamera.
U Dubrovniku je publika uživala u koncertu dvoje vrhunskih umjetnika koji potječu iz glazbenih obitelji - Yuje Wang i Andreasa Ottensamera.

Pijanistica Yuja Wang rođena je u Pekingu, a međunarodnu je karijeru počela s Bostonskom filharmonijom, a Andreas Ottensamer rođen je u Beču, a posljednjih 8 godina prvi je klarinet Berlinske filharmonije.

Izvedbom djela Webera, Brahmsa, Schuberta i drugih, kao i djela s njihova zajedničkog albuma Blue Hour, očarali su publiku u Kneževu dvoru.

Vrhunska izvedba i karizmatična pojava zaštitni su znak ovog zanimljivog dvojca. Nagrađivani klarinetist Andreas Ottensamer već je nastupao na Dubrovačkim ljetnim igrama, dok je svjetski poznatoj pijanistici Yuyi Wang ovo prvi susret s Dubrovnikom, ali i Hrvatskom. Posebno ih je oduševio ambijent Kneževog dvora.

- Volim koncerte na otvorenom, a ovo ovdje je kombinacija intime u interijeru i pogleda na noćno nebo, kao da smo bliže prirodi. Zato mi se sviđa Dubrovnik, kaže Yuja Wang.

- Dok sviramo možemo čuti ptice. Imamo osjećaj kao da je cijeli grad dio našeg nastupa, ne samo publika. Kao da smo u centru grada i svi su uključeni, napominje Andreas Ottensamer.

U svijetu klasične glazbe, o Wang i Ottensameru govori se u superlativima. U ožujku ove godine snage su ujedinili na zajedničkom albumu, naziva Blue Hour.

- Sretan sam što je Yuya pristala krenuti u ovu pustolovinu sa mnom. Imamo izvrsna djela, uglavnom romantičnog karaktera, napominje Ottensamer.

Publika ih je čak pet puta vraćala na bis, a ovo bi ih iskustvo vrlo lako ponovno moglo vratiti u Dubrovnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!