12:06 / 12.09.2020.

Autor: Hina

DOKUart: Bjelovarčani po prvi puta uživali u drive-in kinu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U završnici ovogodišnjeg festivala dokumentarnog filma Skoro 15. DOKUart postavljeno na parkiralište Dvorane europskih prvaka gdje će biti do nedjelje.
Bjelovarčani su u petak navečer po prvi puta mogli uživati u iskustvu drive-in kina koje je, u završnici ovogodišnjeg festivala dokumentarnog filma Skoro 15. DOKUart postavljeno na parkiralište Dvorane europskih prvaka gdje će biti do nedjelje.

Ljubitelji dokumentarnog filma na desetmetarskom platnu prve večeri završnice festivala gledali su poljske 'Ljubavne lekcije', priču o ljubavi među starijim generacijama.

Danas su na programu dva filma. Tridesetominutni Voziti se koji prati dvije obitelji zabavljača iz gornje Austrije tijekom priprema i izvedbi njihovih programa na sajmovima te 53-minutni Unplugged iz Srbije, egzistencijalistička alegorija o puhanju u lišće koja leluja između najprimitivnijeg instrumenta i najuniverzalnijeg eskapizma kroz glazbu.

Za nedjelju i zaključenje Skoro 15. DOKUarta selektorica Rada Šešić izabrala je britanski film Zajedno smo koji će, iako snimljen 2006. godine, tek sada imati hrvatsku premijeru.

Inače, parkiralište Dvorane europskih prvaka četvrta je lokacija na kojoj se održava ovogodišnji DOKUart i to nakon bjelovarskog boho parka, dvorišta stambenih zgrada i bilogorskih brežuljaka u obližnjoj Maglenči.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!