"Došao je s jednom torbom i sad počiva u Aleji velikana"

28.01.2022.

11:43

Autor: I.Z./HRT

Održana je komemoracija u čast iznenada preminulom Akiju Rahimovskom

Održana je komemoracija u čast iznenada preminulom Akiju Rahimovskom

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Održana je komemoracija za legendarnog Akija Rahimovskog, pjevača Parnog valjka, koji je iznenada preminuo u subotu. U Lisinskom su se od njega - dirljivim riječima - oprostili kolege i prijatelji.

Glazbenik Dino Jelusić rekao je da bi volio da je rođen u vrijeme kad je Parni Valjak "startao", jer bi tada poznavao Akija dulje.

- Jer je Parni Valjak bio uz Akija, moj glazbeni dom. Još od ranih devedesetih, srećom 2004. pa na dalje su postali i moj dom s privatne strane. Prvi put upoznali smo se kada sam se tresao prije izlaska na pozornicu da otpjevam "Jesen u meni" s Akijem. No, ono što je njega odvajalo od ostatka je bilo to što sekundu nakon razgovora s njim, ta trema je potpuno nestala. On je bio kao neki ljudski katalizator stresova, treme i sve negativne energije. Imao je tu nekakvu ovojnicu koja je samo širila pozitivu i jednostavno nisi mogao učiti samo kao izvođač, nego kao i osoba, istaknuo je. 

- U principu bio je mentor za sve ovio što se kasnije događalo. Zadnjih petnaest godina što sam ga poznavao, imali smo stvarno par najljepših susreta koji se mogu zamisliti. 2019. n četrdeset godina Brkove karijere, gdje je Aki izašao na pozornicu i naravno, mi smo razmaženi jer znamo što Parni Valjak znači i znamo da je to uvijek savršen show. Znamo kad Aki izađe i otvori usta, to jednostavno nije osoba, gledaš u nadnaravno biće. I očekivali smo da će opet to tako biti, ali evo..., poručio je Jelusić.

- Malo mi je nestvarno da danas ovdje nismo da bi slušali Parni Valjak, nego da pričamo o prošlom svršenom vremenu, ali evo prije tjedan dana stari su bile drukčije, danas se nažalost opraštamo od velikog pjevača, velikog frontmena, "larger than life", persone na stageu, pripovjedača, čovjeka koji je ispričao sve naše životne priče, ali najbitnije od svega opraštamo se od velikog čovjeka i nadam se da smo svi nešto ovim naučili, i da će se barem jednom, u sljedećih 500 godina pojaviti netko tko će u 75 kilograma, pune pozitive i ljubavi to znati prenijeti, dodao je. 

 - On je bio jedan strašno hrabar čovjek. Jer kad promislim, negdje '74., '75 kad je on došao u Zagreb, to je bila ogromna hrabrost. On je došao u grad u kojem skoro nikog nije poznavao, došao je u Zagreb na Glavni kolodvor s jednom torbom i evo sad počiva u Aleji velikana u Zagrebu. Počivao u miru Aki, neka ti je laka hrvatska zemlja, rekao je Paolo Sfeci

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!