21:30 / 09.04.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Drvo prijateljstva vinkovačkog i karlovačkog kazališta

Drvo je zasađeno ispred Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima

Drvo je zasađeno ispred Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima

Foto: Goran Ferbežar / PIXSELL

Ispred Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima u petak je zasađeno Drvo prijateljstva kojim su na simboličan način produbljene veze između te kazališne kuće i Kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Mladicu ginko stabla zajednički su zasadili karlovački glumci Peđa Gvozdić i Petra Cicvarić te članovi vinkovačkog glumačkog ansambla Matea Marušić, Vladimir Andrić i Vedran Dakić.


Ravnatelj vinkovačkog kazališta Zdenko Rečić naglasio je dugogodišnje prijateljstvo između dvije kazališne kuće uspostavljeno u vrijeme dok je karlovačkim kazalištem ravnao Srećko Šestan, a koji je potom kao pomoćnik u Ministarstvu kulture u vrijeme ministra Bože Biškupića snažno pridonio profesionalizaciji i malih kazališta.


Rečić je najavio da će se iduće godine realizirati i zajednički projekt ta dva kazališta, a riječ je o predstavi radnog naslova Tri i pol žene za koju scenarij piše Petra Cicvarić, a režirat će je Peđa Gvozdić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!