Dubrovačko Kazalište Marina Držića ove godine sa sedam premijera

10.01.2022.

23:34

Autor: Hina/HRT

Kazalište Marina Držića

Kazalište Marina Držića

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Na dramskom repertoaru dubrovačkog Kazališta Marina Držića u ovoj godini bit će sedam premijernih naslova u samostalnoj produkciji te koprodukciji s drugim hrvatskim kazalištima, objavljeno je u ponedjeljak na predstavljanju programa.

Na repertoaru će 21. siječnja prvo zaigrati Jel' tako Zorane? u suradnji s Kazalištem Moruzgva, prema tekstu Tanje Mravak u režiji Tamare Damjanović, a u veljači slijedi autorski projekt Livije Pandur Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije.


Za proljeće je najavljen mjuzikl Dundo Maroje (Jusić / Držić / Stražičić / Fotez) u koprodukciji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, a do kraja godine odigrat će se još Ionescove Stolice, Ibsenova Nora (u koprodukciji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca) te Čarobni Frulaš (adaptacija Grazio / Turčinović).


Reprizno će se izvesti Tramvaj zvan žudnja, Orašar, Južina, Kate Kapuralica, a najavljena su i gostovanja ZKM-a, HNK Šibenik i HNK Zadar.


Ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić istaknuo je kako su posljednje dvije godine u uvjetima pandemije pokazale da je jako teško planirati program.


Postali smo jako ovisni o odlukama Stožera. Pokušavamo se držati svih mjera, a ne želimo da publika zaboravi nas i našu djelatnost. U te dvije godine ustrajali smo na programu u vrlo skromnim financijskim uvjetima. Veselimo se ovoj godini i nadamo se da će ipak biti malo lakša nego prošla, rekao je Tišljarić.


Dodao je kako je ovogodišnji proračun KMD-a planiran u upola manjem iznosu nego u pretpandemijskoj 2019.


Zapravo smo i lani imali ovakav proračun pa smo završili na pola od pola proračuna. Mi i dalje ne znamo hoće li se naš proračun ostvariti. Zato smo oprezni i prilagođavat ćemo se situaciji, poručio je Tišljarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!